Прихованохоботники на одеських посівах перевищують ЕПШ

В центральній частині Одеської області в господарствах на посівах озимого ріпаку відмічається масове заселення та пошкодження рослин капустяним стебловим прихованохоботником (Ceuthorrhynchus quadridens) та ріпаковим великим прихованохоботником (Ceuthorrhynchus assimilis).На сьогоднішній час поріг шкодочинності прихованохоботників (Ceuthorrhynchus) перевищений (17-22 екз. на жовту чашку протягом 3 днів), тому повсюдно проводяться захисні обробки. Про це сигналізує Держпродспоживслужба.

Відчуваючи загрозу, шкідник спадає із рослини ріпаку, завмирає, тому його складно знайти на посівах.  Для своєчасного виявлення та контролю прихованохоботників доцільно викори­стовувати жовті чашки-пастки для моніторингу.

Всі роботи із захисту сільськогосподарських культур необхідно проводити дозволеними до використання препаратами згідно «Переліку  … », суворо дотримуючись правил техніки безпеки при роботі з пестицидами та агрохімікатами. До роботи з пестицидами і агрохімікатами допускаються лише ті особи, що пройшли навчання та мають Допуск (Посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами, зазначає служба.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry