Сварог Вест Груп – все починається з насіння

13 червня 2014 р. делегація компанії Інфоіндустрія завітала до насіннєвого господарства «Сварог Вест Груп».

Першим об’єктом, що відвідали делегати були дослідницькі поля, на яких випробовується близько 68 сортів пшениці іноземної та української селекції. Сорти озимої пшениці досліджуються на зимо- та морозостійкість, стійкість до вилягання, а також якісні та інші показники.

Випробування сортів проводиться за участі компаній-партнерів, яким вони належать (KWS, Syngenta та ін.).

З перших хвилин огляду посівів розумієш високотехнологічність та інтенсивність ведення рослинництва на підприємствах «Сварог Вест Груп». Розроблені власні технології в рослинництві є передовими не тільки на теренах України, а й у цілому світі.

Географічні умови розташування (Хмельницька обл.) дозволяють в повній мірі розкрити урожайний потенціал гібридів в поєднанні з новітніми інтенсивними технологіями.

Урожайність озимої пшениці на підприємстві за інтенсивної системи вирощування сягає 8-10 т/га. Багато уваги дослідники компанії приділяють ефективному використанню поживних речовин рослиною, досліджується ефективність азотного поглинання. Но полях «Сварогу» було апробовано гібриди та сорти німецької селекції, які відрізняються за характеристиками від вітчизняних. Наразі порівнюється ефективність їх вирощування на території України.

Також важливим фактором є вивчення стійкості рослин до ушкодження хворобами та шкідниками. Для захисту посівів використовуються високоякісні препарати транснаціональних компаній.

Наразі у виробничому процесі використовується більшість сортів іноземної селекції і близько 10% української. Це пов’язано з кліматичними умовами та інтенсивною технологією виробництва.  Взагалі в обробітку «Сварог Вест Груп» знаходиться біля 80 тис. га земель. Щороку корпорація розширює виробничі горизонти та дбає про забезпечення високої якості продукції.

Гудзь Генадій Анатольович, директор департаменту з планування та контролю в галузі рослинництва.

Гудзь Генадій Анатольович, директор департаменту з планування та контролю в галузі рослинництва.

Другим об’єктом, на який завітали делегати був насіннєвий завод потужністю 15 тис. т/рік.  На заводі працює сучасна лабораторія з контролю якості зернового матеріалу, який надходить на виробництво.

Презентацію заводу провів директор –  Степанчук Володимир Володимирович.

директор насіннєвого заводу -  Степанчук Володимир Володимирович
Директор насіннєвого заводу – Степанчук Володимир Володимирович
Насіннєвий завод
Насіннєвий завод “Сварог Вест Груп”

Завод, обладнаний високотехнологічним обладнанням і є одним з найсучасніших в Україні. Побудований 2 роки тому і на сьогодні вийшов на повну потужність виробництва. Партнери «Сварог Вест Груп» можуть самі впевнитися в високій якості виробництва.

Екскурсію по лабораторії провела завідуюча – Гродська Наталія Сергіївна . Делегатами було відзначено високу кваліфікацію лаборантів та наявність всіх необхідних приладів, для контролю якості продукції, що надходить на виробництво.   Всі прилади лабораторії сертифіковані.  Всі технологічні процеси на виробництві контролюються робітниками лабораторії, в кінці видається пакет документів, які підтверджують якість.

Гродська Наталія Сергіївна
Гродська Наталія Сергіївна

Було продемонстровано виробничу лінію насіннєвого заводу. Всі настройки виробничих машин і обладнання комп’ютеризовані та виконуються автоматично. Місткість силосів заводу складає 4 тис. т. Одночасно на виробництві може знаходитися 8 різни сортів, при цьому не допускається їх змішування. Всі ємкості для зберігання насіння обладнанні датчиками, які контролюють стан матеріалу 24 години на добу.  Також на виробництві присутня машина для протруювання насіння порційного типу, завдяки чому насіння не травмується.

Упаковка проводиться в біг-беги по 500 або 1000 кг, а також в малу фасовку від 10 кг.

Насіннєвий завод «Сварог Вест Груп» надає послуги по очищенню та обробці зерна.

Виробнича лінія насіннєвого заводу
Виробнича лінія насіннєвого заводу

Після екскурсії гостей запросили до проведення прес-конференції.

З урочистим привітальним словом виступив перший заступник голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» – Володимир Ростицький.

Також привітальне слово сказав заступник голови обласної державної адміністрації з агропромислового розвитку Володимир Калініченко.

Стол прес-конференції
Стол прес-конференції
Прес-конференція
Прес-конференція

З докладом важливості протравлення посадочного матеріалу виступив представник компанії Syngenta.

Інтерес аудиторії викликала доповідь директору насіннєвого заводу Степанчука Володомира, з темою сольового обробітку насіння. Сольова обробка насіння – власне технологічне надбання компанії «Сварог Вест Груп». Незабаром в планах концерну отримати патент на дану технологію, та розкрити її секрет.

Доповідачі відмітили можливість отримати високий урожай, не дивлячись на незадовільні погодні умови. Також пролунав заклик вже зараз готуватись до закладання фундаменту на урожай 2015 р.

Після привітальних слів та цікавих доповідей відбулося вручення подяк партнерам корпорації «Сварог».

Після прес-конференції всіх запросили на фуршет з багатим столом, як це пасує справжнім українським господарям. Тепла атмосфера та виступи гуртів сприяли відпочинку та ненав’язливому спілкуванню між гостями.

Дякуємо корпорації «Сварог Вест Груп» за надану можливість відвідати такий захід!

Крючков Антон, експерт ринку агрохімії

ТОВ «Інфоіндустрія»

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry