Кабмін спростив ввезення в Україну незареєстрованих пестицидів і агрохімікатів

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу спростив отримання дозволу на ввезення на митну територію країни незареєстрованих пестицидів і агрохімікатів, які використовуються для проведення державних випробувань та наукових досліджень, а також обробленого ними насіння або садивного матеріалу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, даним рішенням Кабмін скасував необхідність погодження з МОЗ і Мінагропродом ввезення в Україну згаданих речовин. Дозвіл на ввезення агрохімікатів або насіння/посадкового матеріалу залишається в компетенції Мінприроди.

Нагадаємо, в червні поточного року Мінагропродом було доручено Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів посилити контроль за використанням та ввезенням засобів захисту рослин для запобігання отруєння пестицидами і агрохімікатами.

«Є окремі випадки, коли агровиробники порушують регламент використання засобів захисту рослин, технології внесення, дотримання санітарних норм. Препарати не відповідають маркуванню і сертифікації, помилки в дозуванні. Держспоживслужбі доручено посилити контроль за використанням та ввезенням засобів захисту рослин», — пояснив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

За даними експертів, в Україні майже 8 тис. тонн фальсифікованих ЗЗР, а загальна щорічна потреба агросектору в засобах захисту рослин становить 100 тис. тонн.

Інфоіндустрія

за матеріалами agroinsider.com.u

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry