Запрошуємо до участі у VІI-му Київському агрохімічному форумі: Добрива, ЗЗР, Насіння

Запрошуємо Вас 28 лютого – 01 березня 2019 року взяти участь щорічному «VІI Київському агрохімічному форумі. Добрива, ЗЗР, Насіння».

Знайдіть можливість та час і не пошкодуєте матимете можливість першими почути цікаву і корисну інформацію від наших спікерів, прийняти участь в обговоренні, розширити коло знайомств. Дізнатися про стан та перспективи ринку насіння, спеціальних добрив та засобів захисту рослин. Даний захід поєднає в собі органи влади, галузевої бізнес-спільноти та наукових експертів. Програмою заходу передбачається чотири сесії:

І. Панель регуляторної політики (модератор керівник проекту ІА «Інфоіндустрія»  Д.В. Гордейчук ).

ІІ. Спецдобрива – не кількість, а якість (модератор Михайло Саницький, головний аналітик ІА «Інфоіндустрія»).

ІІІ. Проблеми ринку ЗЗР в Україні (модератор Владислав Седик Президент Фітосанітарної асоціації України) .

IV. Стан та перспективи ринку насіння в Україні (модератор Сюзана Григоренко, виконавчий директор Насіннєвої асоціації України).

З більш детальною інформацією про захід та умови  участі  можна ознайомитись на сайті euroagrochem.com та за телефонами +38-097-333-74-38

Звертаємо Вашу увагу, що Програма форуму доповнена  цікавою доповіддю Олександра Гончарова «НОВІ ПАРАДИГМИ ЗАХИСТУ РОСЛИН: ВІД «ТОТАЛЬНОЇ ВІЙНИ» ДО ВІЙНИ ГІБРИДНОЇ».

Спікером  буде висвітлено  актуальні питання ЗЗР в світі та в Україні. Час змінює погляди не тільки на моду і дизайн, але і на наукові теорії. У тому числі – ті, які мають безпосереднє відношення до аграрної сфери. Зокрема, обґрунтування захисту рослин.
В кінці 20 століття хімічний синтез дозволив створити великий арсенал «хімічної зброї» проти бур’янів, шкідників і хвороб. Тимчасове перевагу створило ілюзію остаточної перемоги. Причому перемоги простий і технологічною.
Але через деякий час з’явилися «колатеральних жертви» хімічної війни: хвороби, викликані хронічним отруєнням пестицидами, загибель корисних організмів, післядія на с.-г. культури.
До початку 21 століття стратегія «тотальної війни» з шкідливими організмами змінилася. Приблизно так само, як стратегія війни в розвинених країнах. Пріоритетом стало не знищення «противника», а управління ним. Чи не «зброя масового ураження», а «високоточна», призначене для впливу з мінімальними наслідками для оточуючих. Почався поступовий процес заміни токсичних і персистентних пестицидів на менш небезпечні для людини і навколишнього середовища.
З іншого боку, масове виробництво постпатентних пестицидів і повсюдний перехід до інтенсивної моделі рослинництва (с-г як бізнес) викликали прямо протилежну тенденцію. Препарати гліфосату, наприклад, сприймалися як «панацея» від бур’янів в глобальних масштабах. Тому до 2010-х років існували два тренди: зменшення виробництва і використання токсичних інсектицидів, і, в той же час, різке зростання використання гербіцидів суцільної дії і фунгіцидів.
З 2010-х проблема пестицидів з екологічної проблеми перетворилася в політичну. Особливо в ЄС. Торкнулося це і Україну.
Одна з проблем в Україні – обмеження на залишковий вміст окремих пестицидів в продукції рослинництва (експорт).

Програма заходу може доповнюватись ще цікавими темами та спікерами слідкуйте за новинами.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry