Урожай без потрясінь

Про ПРОГРАМУ «STOP СТРЕС»

Cтреси у рослин – одна з основних причин значного недобору врожаю. З цією проблемою аграрії стикаються неодноразово за сезон. Експериментальні  та практичні дослідження Компанії «БТУ-Центр» довели, що боротися із стресами можливо!

Для отриманняи 100%-го потенціалу урожайності потрібно, щоб склалися ідеальні умови. На жаль, це неможливо. Рослини постійно потерпають від стресів: починаючи від обробки насіння протруйниками, приморозків чи посухи, від залишків ґрунтових гербіцидів тощо. Відтак, на кожній фазі розвитку рослини втрачаємо від 10 до 20% запланованого врожаю (фактично отримуємо 30 із 100%).

Аби допомогти і виправити цю ситуацію, пропонуємо аграріям програму «STOP СТРЕС» із застосуванням трьох біопрепаратів: Органік-баланс, Азотофіт, Липосам.

Вони містять корисні мікроорганізми, що  продукують біологічно активні речовини (амінокислоти, гормони росту, вітаміни та інші), які  мають антистресову дію і поступово відновлюють і налагоджують розвиток рослини.

Слід зупинитися на особливій ролі фітогормонів. У знятті стресів важливу роль відіграють ауксини, цитокініни, гібереліни. Вони регулюють гармонійний розвиток рослини. Стресові фактори, скажімо, посуха чи опіки від пестицидів, блокують їх продукування  рослиною. При цьому зупиняється зростання і фазові перетворення. Рослини можуть навіть скинути утворені квіти чи зав’язі, і, це, звичайно, призведе до великого недобору врожаю. Тому, ми рекомендуємо застосувати живі біопрепарати, які відповідають за вироблення природних гормонів росту, гормонів молодості. Під час стресу рослина сама не може їх виробити, тому ми їх даємо ззовні і рослина починає відновлюватися: пришвидшується поділ клітин, йде регенерація вегетативних і генеративних органів.

Проблема навесні…

На полях соняшнику ПП «Агросистема Плюс» весною 2016 року склалася складна ситуація. Вчасні сходи отримали сильний стрес через промивання суміші ґрунтових гербіцидів у кореневу зону,  а також через відбиття з ґрунту на листя  діючої речовини гербіцидів від дощу.  Ситуація вимагала негайного порятунку ушкоджених сходів.  Спеціалісти компанії «БТУ-Центр» безпосередньо на полі разом         з директором підприємства погодили застосувати комплексну систему «STOP СТРЕС». Вже наступного дня препарати були внесені на поля, з критичним станом сходів. За п’ять днів посіви вийшли зі стресу, а за два тижні вони мали відмінний стан, без жодних ознак ушкодження, і згодом, дали добрий урожай.  

…врожай восени.

У результаті, в середньому, в ПП «Агросистема Плюс» було отримано 38,9 ц/га соняшнику, а на полі, яке мало найгірший стан навесні – 33,0 ц/га.
А от ще приклад.  На Волині, у фермерському господарстві НДСФГ Колача Є.Й., вже не перший рік досліджуються біопрепарати різних виробників, у тому числі й  розробки ТМ «Жива Земля». В одному з дослідів було випробовано програму «STOP СТРЕС» поряд з подібними наборами біопрепаратів інших виробників.  Біопрепарати використовувались в якості компонентів бакових сумішей, з базовими компонентами: гербіцидами, фунгіцидами та інсектицидами. За отриманими результатами було відзначено, що виробнича програма «STOP СТРЕС» не лише захистила рослини від стресів, а й підвищила стійкість до хвороб. На ділянках, де застосовувались біопрепарати інших виробників такого ефекту не було.

Отже, стресів рослинам уникнути практично неможливо. Але їх можна попередити, зменшити негативну дію, відновити фізіологічні процеси: врятувати посіви, додати стійкості проти втрати вологи, втримати квіти і плоди. Програма «STOP СТРЕС» дозволяє за високої рентабельності:  вирішити проблему пестицидного навантаження;  сформувати стійкість культур до стресових умов середовища; регулювати сталий розвиток,  збалансоване живлення та засвоєння поживних речовин рослинами.

Програма «STOP СТРЕС» дозволить Вам зарадити цим проблемам і запобігти втратам!

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry