«AGROPORT WEST LVIV 2018» стартує у квітні

Львівщина запустила зворотній відлік часу до старту VII Міжнародної виставки та форуму з розвитку фермерства «AGROPORT WEST LVIV 2018», який проходитиме 19-21 квітня 2018 на території Міжнародного аеропорту “Львів” імені Данила Галицького та продовжить спільну 5-річну стратегію розвитку «Локалізація агробізнесу – фокус в регіони».17 січня у Львівській облдержадміністрації відбувся прес-брифінг, присвячений сприянню розвитку та підвищенню інформативності серед дрібних та середніх агровиробників Заходу Україну під егідою АГРОПОРТ Захід Львів 2018.

Зранку, перед початком прес-брифінгу, відбулась робоча зустріч координаторів форуму з Головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою, де офіційно Львівщина запустила зворотній відлік часу до старту VII Міжнародної виставки та форуму з розвитку фермерства «AGROPORT WEST LVIV 2018».

Ще минулої осені, після зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва та представників Львівської облдержадміністрації, Львівщину оголосили пілотною областю у підтримці малих та середніх фермерських господарств. Голова Львівської облдержадміністрації наголошує, що Львівщина активно приймає участь у проектах пов’язаних з розвитком екологічного фермерства, ефективності використання земельних ресурсів, залученням фінансового ресурсу для аграріїв Західного регіону, створення консультаційно-дорадчого центру для аграріїв та багато ін.

За словами директора департаменту АПК на Заході України є великі перспективи для аграріїв. Є можливість залучати інвестиції,  перейти від сировинної промисловості до виробництва продуктів із доданою вартістю тощо. Є вже цілий ряд прикладів, успішно реалізованих у регіоні проектів, які показують, що дрібні або сімейні аграрії можуть заробляти більше, наприклад, ягідівництвом, сімейними молочними фермами та ін..
«Основною тематикою Форуму буде просторовий розвиток через кластерність агровиробництва та розвиток сільських територій, – це те, що  сьогодні дуже важливо для об’єднаних громад, сільських рад  та агровиробників щоб вони мали всі можливості для  розвитку своєї території. Також важливими темами є питання землі, а в аналізі змін клімату – органічне виробництво. Всі ці напрями знайдуть пряме відображення у діловій програмі заходу», зазначила  Наталія Хмиз, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА та координатор АГРОПОРТ Захід.

АГРОПОРТ кожного року демонструє цікаві та інноваційні рішення для своїх учасників та гостей, так, вперше буде започатковано новий проект «Українське Трипілля», мета якого – демонстрація техніки і технологій, за допомогою яких український фермер зможе збільшити ефективність свого виробництва. «Українське Трипілля» – це новий формат демо-показів в реальних польових умовах для різних кліматичних зон, в різні сезони і акцентами на актуальних напрямках окремо для Західної, Південної та Східної України, а перший етап пройде саме на Львівщині в третій день заходу 21 квітня.

«Кожного року ми ростемо та удосконалюємося. Завдяки нашій 5-ти річній стратегії ми знаходимо однодумців, які можуть впливати на розвиток своїх регіонів. Наші цілі співпадають, тому аудиторія зростає, як і інтерес до заходів, які ми проводимо. Наші майданчики охоплюють масмимально можливу кількість експертів та нагальних тем агророзвитку по кожному регіону України. Своєю діяльністю ми допомагаємо прискорювати процес децентралізації», – розповів Дмитро Титаренко, генеральний менеджер АГРОПОРТ Україна.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry