Часу для впровадження системи НАССР залишилося мало

14 та 16 лютого робоча група спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за участю виконавчого директора Організації роботодавців «Івано-Франківська обласна організація підприємців, роботодавців та орендарів» на базі районних державних адміністрацій провела навчання субʼєктів господарювання Надвірнянщини та Рожнятівщини, котрі займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів.Учасників навчання було ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Важливим було донести до присутніх переваги впровадження системи НАССР, адже законодавча норма щодо розроблення, введення в дію та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках набирає чинності для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей) з 20.09.2017 року.

Окрім зазначеного, було розглянуто вимоги законодавства про рекламу, антитютюнового законодавства (у частині системи громадського харчування), особливості метрологічного нагляду, а також основні питання ціноутворення на ринку продовольчих товарів. Упродовж останнього часу подібні навчання для субʼєктів господарювання, що провадять діяльність у сфері виробництва чи введення в обіг харчових продуктів, було проведено в Снятинському, Косівському, Рогатинському, Тисменицькому, Коломийському районах та м.Коломия.

Держпродспоживслужба наголошує: в операторів ринку харчових продуктів залишилось обмаль часу для впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР.

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry