Чому коров’яче молоко не можна виключати з раціону людини

Сьогодні на ринку з’явилась чимала кількість замінників молока, проте Асоціація виробників молока (АВМ) нагадують, що жоден з цих напоїв не здатен  повною мірою замінити справжнє молоко.В зв’язку зі зростанням популярності веганства,  виробники починають швидко реагувати на попит. Сьогодні так звані «молочні» напої рослинного походження виробляють практично з усіх видів насіння, злаків та горіхів. Деякі з них можна вживати як напій, а частина придатна лише для приготування їжі. Серед найпоширеніших видів рослинного «молока» – соєве, рисове, мигдальне та кокосове молоко.

«Не можна забувати, що молоко – це «вітамінна бомба», яка містить в собі незамінні амінокислоти, завдяки чому воно є унікальним харчовим продуктом, який дозволяє отримувати з їжею всі необхідні поживні речовини та добре себе почувати. Важко переоцінити користь молока та молочних продуктів для всіх систем організму, а найперше для здоров’я кісток та профілактики остеопорозу. Крім того, воно допомагає нарощувати м’язову масу і навіть зняти стрес після важкого робочого дня», – зазначила Ганна Лавренюк, віце-президент АВМ.

За даними американського молочного кооперативу Foremost Farms, серед найпопулярніших видів рослинних замінників молока за кількістю поживних речовин домінуючу позицію займає соєве молоко, що налічує 6 видів поживних речовин, серед яких білок, рибофлавін, фосфор, вітамін В12, кальцій та вітамін D. Проте, навіть соєвий напій не може зрівнятись за кількістю поживних речовин та рівнем їх засвоєння з коров’ячим молоком, яке, крім вищевказаних елементів, включає в себе також калій (часто називають «головним серцевим елементом» через його важливість для здоров’я серцево-судинної системи), ніацин (здоров’я шлунково-кишкового тракту, волосся та шкіри) та вітамін А (імунітет). Тому, на думку експертів, повноцінної заміни натуральному коров’ячому молоку немає.

АВМ

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry