Держпродспоживслужба і експерти ЄС проаналізували національні програми з моніторингу залишкових кількостей пестицидів

У квітні відповідно до робочого плану проекту Twinning в рамках Компоненту 1 відбувся семінар на тему: «Огляд багаторічних національних програм із моніторингу залишкових кількостей пестицидів у ЄС».

У заході взяли участь експерти Європейського Союзу, представники Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби та Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби.

Під час проведення заходу експерти науковий співробітник відділу стратегій та координації у галузі безпечності харчової продукції Федерального офісу захисту прав споживачів та безпечності харчових продуктів Німеччини Анн-Катрін Пєтшик та начальник Департаменту ветеринарії та продовольства Міністерства сільського господарства Латвії Маріс Валдовскіс представили презентації на тему порядку та принципів розробки національних програм з нагляду за залишковими кількостями пестицидів у харчових продуктах та кормах рослинного і тваринного походження в ЄС, а також ознайомили учасників з нормативно-правовою базою для багаторічної програми відповідно Регламентів ЄС № 2017/625 та 396/2005.

Крім того, до порядку денного семінару були включенні питання щодо роботи Європейських референтних лабораторій, метою яких є гармонізація принципів проведення випробувань, забезпечення високої якості аналізів та надання підтримки Європейській Комісії в області оцінки та керівництва ризиками.

Семінар проводився у форматі спілкування. Учасники заходу ділилися досвідом роботи щодо проведення державного моніторингу вмісту у сільськогосподарській продукції та сировині рослинного походження залишків пестицидів, отримували практичні рекомендації від експертів Європейського Союзу.

Інфоіндустрія за матеріалами www.consumer.gov.ua

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry