«Сварог Вест Груп» презентує технології насінництва сої

15 серпня на базі насіннєвого заводу корпорації «Сварог Вест Груп» в рамках Дня поля відбувся науково-практичний семінар на тему «Насінницво сої: сортові види, техніка та технології. Вітчизняний та зарубіжний досвід». Під час заходу було презентовано 47 сортів та гібридів сої вітчизняної та іноземної селекції (Австрія, Канада, Італія, Хорватія, Румунія та ін.) на ділянках екологічного випробування корпорації «Сварог Вест Груп» та  цикл технологічних підходів до вирощування сої (передпосівна обробка, вирощування, збирання, доробка на насіннєвому заводі та зберігання насіння).

«На полігонах екологічного випробування «Сварог Вест Груп» закладено 47 сортів сої іноземної селекції. Наші фахівці спостерігають за розвитком рослин протягом усього вегетаційного періоду – здійснюються фенологічні спостереження, структурний аналіз, облік врожайності тощо», – говорить директор департаменту з планування та контролю в галузі рослинництва Геннадій Ґудзь.

«Одна з головних вимог, яких необхідно дотримуватись під час вирощування сої, – забезпечення якнайкращого освітлення листкової поверхні. Тому у цьогорічних посівах ширину міжрядь збільшено до 45 см. У результаті спостерігаємо краще галуження стебел, зростання кількості бобів тощо. Підбираючи оптимальну норму висіву, враховуємо теплові одиниці сорту сої, здійснюємо якісне калібрування насіння з одночасним нанесенням інокулянта без розриву в часі під час посіву. На даному етапі спостерігаємо, що підібрані технології догляду та сортова агротехніка є ефективними і виправдовують прогнози», – додає Геннадій Ґудзь.

Геннадій Ґудзь також звернув увагу на технології, які дозволяють корпорації досягти високих результатів врожайності сої – а саме, використання якісного посівного матеріалу, що пройшло якісну доробку на сучасному насіннєвому заводі корпорації, в тому числі обробку солями (дана технологія є ноу-хау науковців «Сварог Вест Груп», на сьогодні проходить патентування); здійснення аналізу ґрунтів та відповідно розробка схем оптимального живлення рослин; використання якісної високопродуктивної техніки від передових світових виробників, що дозволяє якісно, швидко та з мінімальними втратами в полі зібрати врожай.

«Особлива увага приділяється технології диференційованого внесення добрив. Так, завдяки правильно визначеній нормі внесення добрив у 2013 році приріст врожайності сої в рамках корпорації склав близько 5% порівняно з контрольними ділянками, – коментує директор департаменту автоматизації виробничих процесів «Сварог Вест Груп» Максим Маярчук. – Соя – високомаржинальна культура і найкращий перетворювач поживних речовин у білок. Враховуючи те, що витрати на вирощування сої набагато нижчі, ніж на інші культури, а ціна на сою тримається на високому порівняно з іншими культурами рівні, вирощування сої є дійсно рентабельним бізнесом. У минулі роки найвища врожайність, яку ми отримували в кліматичних умовах регіону діяльності компанії сягала 4-4,2 т/га, але це не межа, оскільки даний результат було отримано на наших полях у 2013 році, який виявився дуже складним з огляду на погодні умови».

Інфоіндустрія по матеріалам прес-релізу “Сварог Вест Груп”

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry