ФАО запроваджує нові стандарти боротьби з поширенням шкідників

Продовольча і сільськогосподарська організація (ФАО) ООН прийняла ряд нових фітосанітарних стандартів, метою яких є запобігти глобальному поширенню сільськогосподарських шкідників за межі національних кордонів. Стандарти розроблені Міжнародною конвенцією з карантину та захисту рослин (МКЗР).

За даними заступника Генерального директора ФАО Марії Хелени Семеду щорічні втрати глобального врожаю становлять приблизно 10-16% – це близько $ 220 млрд. Всього було прийнято 4 стандарти, які охоплюють цілий ряд стратегій та методів, що використовуються для запобігання хвороб рослин:

– стандарт на використання різних температурних процедур проти сільськогосподарських шкідників;
– стандарт методів холодної обробки, які заморожують і вбивають шкідників, а також ті, які підвищують температуру до рівня вище порога їх виживання. Це може бути досягнуто шляхом занурення їх в гарячу воду, або вони можуть зазнати впливу нагрітого пару (для товарів, що піддаються висиханню, таких як фрукти, овочі або квіткові цибулини), або сухого тепла (ідеально підходить для продуктів з низькою вологістю, таких як насіння або зернові);
– оновлений стандарт санітарної обробки дерев’яного пакувального матеріалу. Включено використання сульфурілфториду – газового інсектициду – і технологій нагріву нового покоління;
– розширений стандарт по використанню теплого пару для знищення східних фруктових мух. При правильному використанні, методика (описана в стандарті) вбиває 99,98% яєць і личинок комах.

Інфоіндустрія за матеріалами fao.org

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry