На Тернопільщині працюватиме чотири цукрозаводи

Тернопільщина готується до збирання цукрових буряків. Перероблятимуть сировину на території області 4 цукрових заводи – Козівський, Збаразький, Хоростківський і Чортківський. Про це під час щотижневої відео-наради з головами РДА зазначив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів. Під час наради Володимир Стахів доповів про стан забезпечення сировиною та підготовку цукрових заводів до сезону цукроваріння у 2017 році. За його словами, в поточному році збільшено кількість посіву цукрових буряків на 7,8 тис. га. А це більше, ніж торік. Населення площу посівів зменшило до 1,7 тис. га.«Враховуючи площу посівів і середній валовий збір, то цього року очікуємо, що буде вироблено 1,3 млн. тонн цукрових буряків. Водночас, в області працюватиме чотири цукрових заводи. Минулого тижня ми провели нараду з керівництвом заводу ТОВ «Радехів-цукор» і за попередньою інформацією, буде працювати Збаразький, Козівський, Хоростківський і Чортківський цукрові заводи. Щодо обсягів переробки то прогнозують, що на Чортківському цукровому заводі будуть переробляти 620 тис. тонн, на Хоростківському – 480 тис. тонн, на Збаразькому та Козівському – по 300 тис. тонн. Орієнтовно заводи запустять уже на початку вересня. Зокрема, Чортків працюватиме з 5 вересня, Хоростків – з 8-го, Збараж – з 10-го і Козова – з 12-го вересня. Роботу заводів розраховано до кінця листопада», – підкреслив Володимир Стахів.

При цьому він додав, що беручи до уваги обсяги виробництва цукру, то із 1,7 млн. тонн буряків цукру буде вироблено в межах 220 тис. тонн. Це забезпечить потреби області і дозволить експортувати цукор за межі Тернопільщини.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry