30.08.2018
Фахівці компанії «Сингента» є першими, кому вдалось створити гібриди ячменю озимого, і тим самим суттєво підвищити врожайність даної культури.
На відміну від сортів гібриди ячменю озимого мають поліпшені характеристики, а саме:
потужнішу кореневу систему, яка дозволяє рослинам використовувати вологу та поживні речовини із глибших ґрунтових шарів;
дуже високий коефіцієнт продуктивного кущіння, що дозволяє отримати більшу кількість продуктивних стебел;потужний листковий апарат, міцне стебло та добре розвинений колос.
Починаючи із 2015-го року, вітчизняні господарства мають можливість пересвідчитись у високій продуктивності гібридів ячменю озимого. Згідно наших спостережень, вирощування гібридів даної культури як елементу технології Хайвідо дозволяло підвищити урожайність в середньому на 18% порівняно із вирощуванням традиційних сортів.
УРОЖАЙНІСТЬ ГІБРИДІВ ХАЙВІДО ПОРІВНЯНО ІЗ СОРТАМИ, %
Два роки поспіль гібриди Хайвідо демонстрували стабільно вищу врожайність порівняно з районованими сортами. Зокрема, за період дворічних спостережень середня прибавка врожайності становила 22 %, або 12,7 ц/га порівняно із сортами.
Інфоіндустрія
за матеріалами facebook.com
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: