Собівартість українського меду – близько 40 гривень

Виробник, заготовувач та переробник меду ділять між собою 11 грн прибутку. Такою оцінкою під час зустрічі в Торгово-промисловій палаті поділився Віктор Іванченко, директор з розвитку компанії-експортера меду «Асканія-пак».За його розрахунками, собівартість виробництва меду в пасічника знаходиться на рівні приблизно 25 грн. Собівартість у заготовувача – 2,5 грн, а собівартість переробки меду складає 14,5 грн.

Таким чином, сукупна собівартість меду на всіх етапах переробки становить 42 грн.

“Якщо на сьогодні ціна експорту в середньому становить 1,73 евро (53 грн), то виходить, що всі ланки на сьогодні ділять 11 грн прибутку”, – підсумував експерт.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry