Цукровари України виробили половину запланованого обсягу продукції

За оперативними даними НАЦУ «Укрцукор», станом на 5 листопада виготовлено 1,03 млн т цукру. Всього працює 39 цукрових заводів і один уже завершив виробничий сезон.

7,9 млн т цукрових буряків переробили, що на 2,5 % менше від показників минулого року. «Як і прогнозувалось раніше, з огляду на кліматичні умови, цукристість цьогоріч нижча за минулорічну – 16,26% до 17,21%, вихід цукру також нижчий – 13,31 до 14,24.

Проте, за нашими оцінками, загальне виробництво цукру в цьому сезоні вдасться зберегти на рівні 2 млн т», — пояснила керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило. Станом на 5 листопада викопано 231 тис. га цукрових буряків, що становить 83% посівних площ. Найбільше зібрали в Вінницькій, Полтавській та Тернопільській областях.

Інфоіндустрія