У новому стандарті на пшеницю буде переглянуто кількість класів та методи визначення якості пшениці, – рішення засідання техкомітету

Зміни до національного стандарту на пшеницю переважно будуть стосуватися оновлення методів визначення показників якості на основі міжнародних стандартів, коригування кількості класів та окремих показників пшениці.

Таке рішення було прийнято минулого тижня під час засідання технічного комітету «Зернові культури та продукти їх переробки», яке проходило в рамках щорічної міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів» в Одесі. У засіданні взяли участь представники Мінагрополітики, експортери, представники хлібопекарської, борошномельної галузей, науковці та сільгосптоваровиробники.

Під час зустрічі обговорювались надіслані до міністерства та технічного комітету пропозиції від учасників ринку щодо оновлення діючого стандарту на пшеницю, які будуть враховані у першій редакції оновленого стандарту.

Окрім змін, які стосуються показників якості пшениці та кількості класів, було приділено увагу можливості введення відсоткового показника наявності в зерні пшениці клопа-черепашки. Адже, за словами науковців, на сьогодні вже зафіксована вдала практика застосування українських сортів пшениці, стійких до цього шкідника.

Довідково:

Технічний комітет 170 створено на базі Інституту зернових культур НААН України наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (№ 1414, від 27.11.2014 р.) за сприянням Міністерства аграрної політики та продовольства України і Національної академії аграрних наук України.

До складу ТК входять 24 організації – колективні члени (відомства, науково-дослідні інститути, вищі учбові заклади, державні та приватні підприємства, асоціації), які займаються науково-практичною діяльністю у галузях вирощування, заготівлі, зберігання, переробляння та експортування зерна і зернопродуктів. Склад комітету буде переглядатися найближчим часом для розширення участі виробників з метою врахування позиції представників зернового ринку.

Інфоіндустрія

за матеріалами прес-служби Мінагрополітики

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry