Українські “органіки” мріють про завоювання ринків Європи

В останні роки в Європі стрімко розвивається органічне виробництво, особливо сегмент тваринництва. У зв’язку з цим виникає потреба в більшій кількості високоякісних кормів. Отже, попит на фуражний ячмінь, кукурудзу і овес в цьому регіоні значно зріс за останні роки, повідомляє AgriGator. Таку думку висловив Валентин Обштир, засновник органічного виробництва «Старий Порицьк» в рамках відкритого заходу від Ukraine Food Valley: «Додаткова цінність в органік: практика виробництва і продажів!».Компанія «Старий Порицьк» експортує в Європу органічну гречку, льон і пшеницю, проте основним напрямком діяльності підприємства є тваринництво. Зараз компанія виробляє близько 5 тонн органічного молока в день, яке реалізує на внутрішньому ринку. «Спочатку рентабельність виробництва молока досягала 80%, однак після кризи в 2014 році вона обвалилася до 10%. За рахунок побудови переробного цеху нам вдалося вирівняти і стабілізувати рентабельність виробництва. І сьогодні переробка – це однозначно то, чим потрібно займатися», – ділитися особистим досвідом експерт. Зараз компанія переробляє тільки 20-25% своєї продукції, проте вже в цьому році Валентин Обштир планує збільшити переробку до 100%.

На сьогоднішній день «Старий Порицьк» вже виробляє 3 види твердого сиру і 3 види м’якого сиру. Так само спікер зазначив, що в Україні дуже повільно розвивається сектор органічного виробництва. «У нашій країні органікою не займаються тільки тому, що у нас сформувалися усталені стереотипи. Зокрема, в аграрній сфері існує такий стереотип, що органічним виробництвом займаються виключно за моральними переконаннями, забуваючи про те, що органіка вже давно стала нормальним і прибутковим бізнесом», – говорить він.

UkraineFood.org

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry