Український ринок не дуже сприятливий для органічної продукції

Фермерське садівниче господарство «Золотий пармен» з Чернігівщини, яке займається виробництвом органічних соків, готується до нового переробного сезону, котрий розпочнеться восени. Сировину – органічні яблука, чорну смородину, мускатні гарбузи – господарство вирощує самостійно в саду площею 20 га та на кількох гектарах поля. Про це пише «Інфоіндустрія».Як повідомив комерційний директор господарства Євген Мисник, після аномально врожайного минулого року, навіть візуально видно, що в нинішньому врожай яблук буде значно нижчим. Вже розпочалася заготівля смородини, з цією операцією господарство справиться самостійно, проте для збирання яблук доведеться наймати сезонних працівників. Зібрана продукція буде зберігатися в холодильнику до початку переробки, яка здійснюється за технологією прямого віджиму. Сьогодні господарство допродує залишки соків минулого сезону.

Найвищим попитом користується яблучний сік, за ним в рейтингу споживацьких симпатій ідуть  яблучно-гарбузовий, яблучно-чорносмородиновий і березово-яблучний. До гарбузово-яблучного люди ставляться з меншою довірою, хоча він найсолодший і найсмачніший. В продукцію не додаються ні консерванти, ні цукор, має натуральний смак. Проте за ціною вона майже не відрізняється від неорганічних соків прямого віджиму марки «Галіція».

 «Це тому, що це доволі відомий бренд, ми ж не можемо поки що собі дозволити накручувати ціни, оскільки попит на органічну продукцію не дуже високий через низьку купівельну спроможність наших громадян, для експорту обсяги нашого виробництва поки ще не достатні. Проте ми сподіваємося на поліпшення ситуації», – пояснює Євген Мисник.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry