В 2016 році фермери України помітно збільшили обсяги виробництва овочів борщового набору

Виробники овочів «борщового набору» в 2016 році зібрали майже на 4% більший врожаю, ніж в попередньому році. Про це свідчать дані, які нещодавно було опубліковано на сайті «Укрстат». За даними офіційної статистики, в 2016 році найбільше зростання врожаю було зафіксоване по моркві: ії в 2016 році зібрали майже 877 тис. тонн, тоді як в 2015 році врожай становив 823 тис.тонн. На другому місці за темпами зростання стала цибуля, врожай якої збільшився з 9563 тис. тонн у 2015 році до 1 млн. тонн в 2016 році.

Згідно з офіційними даними, в 2016 році було зібрано майже 21,8 тис.тонн картоплі, тобто, в порівнянні з попереднім роком, врожай збільшився на 4%. Показники по буряках та капусті майже не змінились в порівнянні з минулим роком. Врожай по цих культурах в 2016 році становить 842 тис. тонн та 1,68 тис. тонн.

Зростання врожаю спровокувало суттєве зниження ціни на овочі «борщового набору». Так, за даними «Інфо-Шувар», наприкінці зими ціни на цю продукцію майже в 2-3 рази нижчі, ніж в ту ж дату минулого року. Крім того, на початку осені майже всі складові «борщу» коштували дорожче, ніж зараз. Винятком стала лише картопля, ціни на яку, в порівнянні з періодом збирання врожаю, збільшились майже в 1,5 рази.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry