Вінниччина лідирує за виробництвом цукру

Станом на 10 січня на Вінничині зварили 434 тис. т цукру. Про це повідомляє «Голос України». У 2017 році переробні підприємства Вінниччини заготовили понад три мільйони тонн цукрових буряків — частину з них доставили з сусідніх областей. 

 Крижопільський завод виробив 135,7 тис. т цукру, Гайсинський — 105,5 тис. т, Жданівський — 74 тис. т, Томашпільський — 37,9 тис. т, Юзефо-Миколаївський — 27,2 тис. т, Іллінецький — 38,6 тис. т, Соколівський — 14,7 тис. т.

У 2016 році на заводи Вінниччини найбільше привезли буряків із Житомирської області — 171 тис. т, Хмельницької — 103 тис. т, Черкаської — 64 тис. т, Київської — 25 тис. т, Кіровоградської — 22 тис. т. У Вінницькій області виростили 2,47 млн т цукрової сировини.

Інфоіндустрія