Виробництво свинини в Україні у 2017 році було прибутковим

За даними Державної служби статистики України виробництво м’яса свиней у 2017 році було прибутковим. Так, за їх оцінками рівень рентабельності виробництва свинини за минулий рік склав 3,5% у середньому по галузі. Про це повідомляє прес-служба АСУ.

«Цей показник відчутно покращився у порівнянні з результатами роботи в 2016, — коментують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України». — Тоді промислове свинарство працювало у збиток: рівень рентабельності галузі ДССУ оцінило в мінус 4,5%».

Не зважаючи на позитивний минулорічний результат, відзначається його погіршення у порівнянні з рекордно прибутковим 2015 та досить вдалим 2014: рівень рентабельності сільськогосподарських підприємств, що вирощували свиней, становила 12,7% та 5,6%, відповідно.

З іншого боку, показники рентабельності свинарства упродовж останнього десятиліття були відчутно кращими порівняно з попередньою декадою, хоча й не завжди галузі вдавалося утримувати його вище нуля.

ІЦ УАК

Інфоіндустрія