Виробництво цукру в Україні збільшилося на 6,5%

В 2017/2018 МР виготовлено 2,14 млн т цукру, що на 6,5% більше порівняно з минулорічним показником – 2,01 млн т. Зростання виробництва пов’язано із збільшенням посівних площ під цукровими буряками та запуском ще 4-х цукрових заводів до минулорічних 42.

«Виробничий сезон завершено. 46 цукрових заводів наварили 2,14 млн т цукру, що на 6,5% більше порівняно з минулим роком. Варто відмітити, що збільшення виробництва цукру могло б бути ще більшим, проте, погодні умови під час вегетації не сприяли збільшенню урожайності цукрового буряку. В результаті, маємо нижчі показники цукристості та виходу цукру», — прокоментувала Руслана Бутило, провідний спікер Sugar World 2018 та керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».

Лідером з виробництва залишилась Вінницька обл. – 445,6 тис. т цукру. Другу позицію зайняла Хмельницька обл. – 290,2 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Тернопільська обл. – 283,5 тис. т цукру.

Окрім того, за рахунок планових модернізацій цукрових заводів вдалось збільшити виробництво цукру І-ої категорії: «В 2017/2018 МР виробництво цукру І-ої категорії займає 50%, порівняно з минулорічними 30% в загальній структурі виробництва», — пояснила Бутило.

Більше інформації стосовно результатів виробничого сезону та прогнози щодо майбутньої посівної спікер презентує в ході ІІ Міжнародного конгресу для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2018, що відбудеться 1 березня в ТРЦ «Термінал».

Інфоіндустрія