Збільшується кількість підприємств із правом експорту до ЄС

Наразі 281 українське підприємство, в тому числі 101 виробник харчових продуктів, мають право експорту до країн Європейського Союзу. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час агропромислового інвестиційного форуму за участю представників французького бізнесу, який відбувся 20 червня в Києві.«Українські підприємства мають право постачати до європейських країн м’ясо птиці та продукти з нього, рибу та рибопродукти, мед, яйця, молоко та молочні продукти – усього 101 підприємство. Також до Євросоюзу можуть експортувати 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-перова сировина, шкірсировина, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження», – зазначив Володимир Лапа.

Окрім того, Голова Держпродспоживслужби проінформував, що наприкінці минулого тижня ще одне українське підприємство отримало дозвіл постачати молочну продукцію на ринок ЄС.

«Для нас одним із головних завдань є розширення ринків збуту. І ринок Європейського Союзу – серед пріоритетів», – підкреслив Володимир Лапа.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry