Через кілька днів до Києва прибуде велика партія херсонських кавунів

16 серпня на вантажному причалі філії «Голопристанська» ТОВ СП «НІБУЛОН» відбудеться завантаження несамохідного судна компанії 400 тоннами стиглих і смачних херсонських кавунів, зібраних з полів місцевих господарств. Відправка кавунів відбудеться 17 серпня.Уже наступного тижня несамохідне судно NBL-90 у супроводі буксира  модернізованого проєкту 121М «Нодарі Чантурія», спущеного на воду в червні 2017 року під іменням відомого миколаївського суднобудівника, прибуде до перевантажувального термінала компанії у Переяславі-Хмельницькому. Саме звідси солодку ягоду вже доставлятимуть у столичні супермаркети торгової мережі  «Сільпо» підприємства «Fozzy Group».

Це вже третій рік поспіль смачні кавуни Херсонщини відправляються до Києва безпосередньо нібулонівським флотом. Так, у 2017 році за підтримки Агентства США з міжнародної допомоги USAID у рамках пілотного проєкту «Створення ефективного логістичного ланцюга постачання плодово-овочевої продукції» від причалу філії «Голопристанська» відчалило перше за останні 15 років несамохідне судно з 300 тоннами солодкої ягоди, якою вже через 4 доби смакували жителі та гості столиці.  Ця подія буквально підірвала інформаційний простір і стала топ-новиною інформагенцій та соціальних мереж, а «кавуни з баржі» в супермаркетах були просто нарозхват. Не менш грандіозною стала відправка понад 400 тонн кавунів і в серпні минулого року.

Доставка саме водним транспортом овочів і фруктів із півдня України на північ не лише суттєво зменшує їх втрати, адже вантажиться продукція не написом, як зазвичай, а в спеціальних контейнерах, окрім того, зважаючи на те, що вода в цьому випадку є природним охолоджувачем, плодово-овочева продукція не перегрівається і потрапляє в торгові мережі в кращому вигляді як всередині, так і зовні. Таким чином, застосований компанією «НІБУЛОН» ланцюжок постачання не лише зберігає якість продукції, а й допомагає в розширенні ринків збуту сезонної продукції і розвантажує автошляхи країни.

У нинішніх умовах попит на транспортування плодоовочевої продукції водним транспортом величезний. Так, у нашій країні є області, в яких не росте або не дозріває те, що на півдні збирають у надлишку. І в «НІБУЛОНа», наприклад, є всі умови і потужності (12 річкових перевантажувальних терміналів, сучасний флот) для виконання навантажувально-розвантажувальних робіт і забезпечення доставки якісних  і натуральних овочів і фруктів в інші області України на Дніпрі.

 «НІБУЛОН» виступає за те, щоб перевезення фруктової та овочевої продукції водою відбувалось на постійній основі, а не було лише поодиноким явищем.  Зважаючи на те, що компанія на безоплатній основі надає для завантаження/розвантаження кавунів у Голій Пристані та Переяславі-Хмельницькому відповідно свої причали, а також необхідну техніку, вартість кінцевої доставки продукції за 1 кг зменшується майже вдвічі. Але для того, щоб такі перевезення насправді стали беззбитковими, необхідно створити конкурентні умови для перевізника порівняно з іншими видами транспорту. Зокрема, зняти надмірне податкове навантаження на український внутрішній водний транспорт, що і заважає повноцінному розвитку вантажного судноплавства на внутрішніх водних шляхах. Йдеться про акцизний податок на пальне, плату за розведення та/або підіймання ферм мостів; плату за проходження шлюзами Дніпровського каскаду; рентну плату за спеціальне використання води. Тільки скасування таких платежів дозволить зробити водний транспорт конкурентоспроможним порівняно із залізничним та автомобільним транспортом.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry