Американська агенція з охорони навколишнього середовища змінює регуляцію по Гліфосату

Американська агенція з охорони навколишнього середовища, EPA робить наступний крок у своєму регуляторному перегляді гліфосату, найбільш широко використовуваного гербіциду в США, який використовується для боротьби з різними травами та широколистими бур’янами. Гліфосат використовується на близько 120,5 млн. гектарів сільськогосподарських культур щороку і є ефективним та доступним.

Спираючись на дію EPA у січні 2020 року, яка доопрацьовує нові заходи щодо пом’якшення наслідків для гліфосату, сьогодні EPA оприлюднює проект біологічної оцінки (BE) для гліфосату для загального огляду та коментарів. Біологічні оцінки – це початок процесу консультативного розгляду щодо пестицидів Закону про вимирання, який здійснює EPA, де агентство визначає, чи може пестицид «впливати» на одну або більше особин із перелічених видів та визначених ними критичних місць існування.

EPA слідувала переглянутому в березні 2020 року методу біологічної оцінки звичайних пестицидів, перелічених на національному рівні, для проведення цієї біологічної оцінки. Таким чином, EPA використовувала найкращі доступні підходи, включаючи передові методи моделювання експозиції, щоб оцінити вплив рослин на різні середовища, такі як заболочені землі.

Проект EPA щодо біологічної оцінки гліфосату включає визначення наслідків для перелічених видів та визначених критичних місць існування та виявляє, що гліфосат може негативно вплинути на значний відсоток зникаючих видів та критичних середовищ існування. Для того, щоб визначити “ймовірність негативного впливу”, EPA оцінює, чи можна “обґрунтовано очікувати”, що певна особа зазнає пестициду на такому рівні, щоб це мало ефект, і чи буде цей ефект несприятливий. Агентство прийматиме коментарі громадськості щодо свого проекту оцінки протягом 60 днів після його випуску, а потім завершить оцінку.

Якщо EPA визначить, що гліфосат може впливати на перелік видів або його критичне середовище існування, відомство проконсультується з Службою риби та дикої природи США та Національною службою морського рибальства, якщо це необхідно. Служби використовують інформацію під час остаточної біологічної оцінки EPA, щоб виробити свою біологічну думку, щоб визначити, чи не загрожує пестицид подальше існування виду та чи є несприятливі зміни в його критичному середовищі існування. Якщо буде встановлено небезпеку чи несприятливу модифікацію, Служби, за участю EPA, запропонують заходи захисту. Заходи захисту можуть включати прагнення змінити умови реєстрації пестицидів, щоб встановити або загальні, або географічно специфічні обмеження використання пестицидів, якщо відомство визначить, що обмеження необхідні для того, щоб законне використання пестициду не завдало шкоди переліченим видам або їх критичному середовищу існування.

Знайти для ознайомлення біологічну оцінку можна тут. EPA приймає публічні коментарі після публікації через електронну версію EPA-HQ-OPP-2020-0585 на веб-сайті www.regulations.gov.

Інфоіндустрія за матеріалами https://www.epa.gov/

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry