Компенсація кредитів для аграріїв від EIB вже працює

Малим та середнім підприємствам агросектору сьогодні не легко отримати інвестиційний капітал. Часто доступ до «довгих» грошей є обмеженим, що у кінцевому рахунку впливає на конкурентноздатність на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Позика «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» від Європейського Інвестиційного Банку на 400 млн євро, яка була залучена Україною у 2015 році, покликана підвищити доступність  коштів для цільових підприємств, що створюють додану вартість у трьох ланцюгах: зернові та олійні культури, а також рибництво та аквакультура.

Європейський Інвестиційний Банк як державна фінансово-кредитна установа Європейського Союзу, що належить країнам-членам ЄС на сьогоднішній момент уже вклала в економіку України 6,4 млрд євро інвестицій, з них на розвиток малих і середніх приватних підприємств було спрямовано 1,9 млрд євро .

Позика підтримується проектом Технічної Допомоги, який має достатній потенціал і ресурси для надання перед- і пост-кредитної підтримки як банків-партерів, так і позичальників. Спеціалісти Технічної Допомоги можуть безкоштовно допомогти привести документацію підприємства у відповідність до вимог Проекту за процедурами закупівель та екологічними та соціальними стандартами. Якщо ви хотіли реалізувати інвестиційний проект, але відкладали його через неможливість отримати довготривале фінансування, саме час придивитися до цього кредиту.

Пропонуємо переглянути відео про роботу проекту технічної допомоги від NIRAS для українських аграріїв (https://youtu.be/5yPJC-SUxgc)

Інфоіндустрія за матералами Agro.FM

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry