«Одеський припортовий завод» збільшив поставки аміаку та карбаміду на внутрішній ринок

Акціонерне товариство «Одеський припортовий завод» підбило виробничі та фінансові підсумки діяльності за січень 2021 року. Попри складні погодні умови, підприємство працювало в безперебійному режимі, встановивши ряд рекордів.

У січні цього року АТ «ОПЗ» виробило 47,6 тис. тонн аміаку, у тому числі товарного аміаку – 7,2 тис. тонн, а також 70,5 тис. тонн карбаміду.

За цей період на морські судна відвантажено 29,5 тис. тонн карбаміду. Погодні умови внесли корективи, тому перевантаження хімічної продукції на морський транспорт відбувалося у короткі проміжки часу при сприятливій погоді.

У зв’язку зі стартом посівного сезону збільшилося відвантаження карбаміду на внутрішній ринок. Так, протягом січня на автомобільний транспорт відвантажено 6,7 тис. тонн продукції, що є рекордним результатом за останні 4 роки.

За підсумками січня 2021 року показник перевантаження аміаку на експорт склав 229,8 тис. тонн, в той час як постачання на внутрішній ринок залізничним транспортом – 6,1 тис. тонн, що є найбільшим показником за останні 5 років. Загальна виручка АТ «ОПЗ» від реалізації товарів, робіт та послуг за перший місяць 2021 року склала 294,2 млн грн.

Впродовж січня 2021 року на АТ «ОПЗ» здійснювалося відновлення працездатності технологічного обладнання. Фахівці заводу провели важливий ремонт в цеху перевантаження карбаміду, зокрема відбулася заміна ланцюга на кратцер-крані, який є одним з основних засобів для перевантаження карбаміду на морський транспорт.

Продовжуються масштабні ремонтні роботи на 2-му агрегаті з виробництва аміаку. У січні 2021 року АТ «ОПЗ» внесло авансові платежі за імпортним контрактом у розмірі 17,6 млн грн на модернізацію турбокомпресора синтез-газу.

На АТ «ОПЗ» продовжуються робота з профілактики та боротьби з COVID-19. У січні керівництвом підприємства було придбано в Медичний центр заводу додатково 500 експрес-тестів для оперативного виявлення коронавірусної інфекції серед працівників.

Інфоіндустрія за матеріалами opz.odessa.net

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry