“Сумихімпром” та “Одеський припортовий завод” виставляють на продаж

Намагаючись залатати бюджет, влада проголосила про початок “великої приватизації”. Під молоток йдуть підприємства з балансовою вартістю більше за 250 млн грн. Про це повідомляє FBC.

Всього заплановано продаж 23 об’єктів, багато з них мають пряме чи опосередковане відношення до сільського господарства.

“Козирями” виступають енергетичні установи: “Центренерго”, “Харківобленерго”, “Запоріжжяенерго”, “Криворізька ТЕЦ”, «Миколаївобленерго», «Тернопільобленерго», «Хмельницькобленерго», Дніпровська ТЕЦ, Херсонська ТЕЦ, Сєвєродонецька ТЕЦ, Одеська ТЕЦ. “Вертикальності” приватизації додає і продаж вугільної компанії “Краснолиманської”, “Електроважмашу” (виготовляє обладнання для ГЕС), 

Планується продаж і підприємств, що займаються виробництвом добрив та хімічної продукції: “Одеський припортовий завод”, “Сумихімпром”, “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”, “Оріана”, «Запорізький титано-магнієвий комбінат», «Перший київський машинобудівний завод».

До сільського господарства має відношення: “Украгролізинг”, а “Азовамаш” є виробником залізнодорожних вагонів, цистерн та іншого обладнання.

Знайдуть нового власника також: «Президент-Готель», компанія «Індар».

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry