Ostchem значно підняв ціни на селітру і КАС

В п’ятницю, 10 вересня, збутові структури Ostchem підняли ціни на азотні добрива. Підняття торкнулись аміачної селітри та КАС.

Минулі три тижні підряд ціна на аміачну селітру зростала по 200 грн на тиждень, однак, подорожчання природного газу, змішують виробників йти на істотне підвищення цін на азотні добрива.

Цього разу підвищення ціни на КАС стало значним, замість 10800 грн/т, СРТ, в пропозиціях трейдерам та аграріям з’явилась цифра 15000 грн/т. Натомість, аміачна селітра з доставкою подорожчала до 15000 грн/т з ціни 12900-13000 грн/т.

Ціна карбаміду залишилась на рівні 16000 грн/т і це, поки що. в паритеті із експортною ціною. Ми припускаємо, що саме через експортні контракти, карбамід в Україні не здорожчав. Однак, у разі значних продажів карбаміду з відвантаженням на жовтень через порти, вже дуже скоро і його ціна зросте до 17000-18000 грн/т.

Весь минулий тиждень заводи працювали із неповним завантаженням. Відбулась аварійна зупинка аміаку в Сєвєродонецьку, а в Черкасах один агрегат аміаку працював із навантаженням 50%. В Черкасах повністю навантажене виробництво КАСу, аміачна селітра та карбамід не працюють на повну потужність. Інші заводи працюють із завантаженням 70-95%. Кращі показники по відвантаженню продукції, наразі, має «Рівнеазот».

При такому подорожчанні добрив, істотно пожвавились імпортери, відомо, що не припинять імпорт постачальники польської, грузинської селітри, та в жовтні очікується відновлення поставок казахської селітри.

13 вересня 2021року відбудеться засідання Апеляційного суду, стосовно квотування імпорту азотних добрив в Україні. Наразі аргументи, щодо різниці вартості імпортних добрив, в порівнянні із вітчизняними дуже помітні, тож очікуємо що представники вітчизняних заводів обов’язково це відзначатимуть.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry