ADAMA реутилізує 100% побічних продуктів протіоконазолу та 70% – пікоксистробіну

Лучано Порто, координатора відділу охорони здоров’я, безпеки та навколишнього середовища ADAMA в Такуарі, розповів, що виробництва ADAMA в Бразилії переробляють 100% залишків виробництва протіоконазолу та 70% залишків виробництва пікоксистробіну.

При виробництві протіоконазолу найбільшим викликом стала утилізація хлориду заліза 2, що є відходом хлориду заліза 3. Проте цей відхід просто переробляють назад у сировину.

Залишки протіоконазолу у стічних водах переробляють спеціально адаптовані мікроорганізми.

При виробництві пікоксистробіну утворювалось 129 тонн відходів на рік, які спалювали. Зараз 70% цієї маси переробляється більш екологічним чином.

Такі потужні результати вимагають кропітливої праці і значних затрат ресурсів. Тому екологізація хімічних виробництв в першу чергу відбувається в тих країнах, де держава стежить за виробниками і в меншій мірі залежить від цінностей компанії.

Використані матеріали Agropages

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry