14.11.2024
Лучано Порто, координатора відділу охорони здоров’я, безпеки та навколишнього середовища ADAMA в Такуарі, розповів, що виробництва ADAMA в Бразилії переробляють 100% залишків виробництва протіоконазолу та 70% залишків виробництва пікоксистробіну.
При виробництві протіоконазолу найбільшим викликом стала утилізація хлориду заліза 2, що є відходом хлориду заліза 3. Проте цей відхід просто переробляють назад у сировину.
Залишки протіоконазолу у стічних водах переробляють спеціально адаптовані мікроорганізми.
При виробництві пікоксистробіну утворювалось 129 тонн відходів на рік, які спалювали. Зараз 70% цієї маси переробляється більш екологічним чином.
Такі потужні результати вимагають кропітливої праці і значних затрат ресурсів. Тому екологізація хімічних виробництв в першу чергу відбувається в тих країнах, де держава стежить за виробниками і в меншій мірі залежить від цінностей компанії.
Використані матеріали Agropages
Читайте нас у Telegram