Баланс цукру: залишки продукту станом на 1 лютого 2017-го становлять 1 136 тис. тонн

У січні поточного року завершено сезон переробки цукрових буряків врожаю 2016 року. За оперативними даними, у 2016/2017 маркетинговому році вітчизняні підприємства виробили 2 008 тис. тонн цукру, що на 40% більше, ніж у попередньому сезоні.Таким чином, з урахуванням перехідних залишків минулого сезону (213 тис. тонн) загальна внутрішня пропозиція цукру у поточному маркетинговому році становить 2 223 тис. тонн при внутрішньому попиті на рівні 1 625 тис. тонн. У вересні-січні поточного маркетингового періоду внутрішнє споживання цукру оцінено у 677 тис. тонн.  Як і роком раніше, імпорт цукру практично відсутній.

При цьому експорт за 5 місяців маркетингового сезону становить 409 тис. тонн проти 17 тис. тонн у відповідному періоді минулого року. Понад 30% експортних поставок (у вартісному виразі) здійснено до Шрі−Ланки, Грузії та Тунісу.

Ураховуючи запаси цукру на початок маркетингового року та його внутрішнє споживання у вересні−січні 2016/2017 МР, розрахункові залишки цукру на 01.02.2017 р. оцінено у 1 136 тис. тонн.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry