Більше виробляти, чи дорожче продавати?

Сироварам зараз не варто зловживати цінами – без конкурентів можна буде заробити значно більше на обсягах.

Іноземних конкурентів на українському ринку сиру стане менше. Завозити великі обсяги того ж польського сиру стає просто невигідно, бо з 20 липня такий товар зразу подорожчав на 25%.

Якщо українські сировари не почнуть піднімати ціни на свою продукцію, імпорт сиру скоро має суттєво скоротитися, з’явиться можливість збільшення виробництва вітчизняного товару. Оскільки ціна тепер важлива навіть для гурманів, українці будуть купувати вітчизняний сир. Так що сироварам зараз аж ніяк не варто зловживати збільшенням цін, без європейських конкурентів можна буде заробити значно більше на обсягах.

Нарощування експорту також сприятиме збільшенню виробництва. Навіть якщо доведеться трохи знизити ціну, то торгівля все одно буде досить прибуткова за рахунок девальвації гривні і більших оборотів.

Так що скоро виробники сиру, які до недавнього часу знижували випуск через падіння попиту, активізуються. У серпні виробництво і сиру, і сирних продуктів може збільшитись відсотків на десять, вважають у  ІНФАГРО.

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry