Бренд “Гуцульська овеча бриндзя” треба заслужити

Експерти проекту “Географічні зазначення в Україні” Юрій Оглашенний та Ганна Антонюк разом із органом внутрішнього контролю “Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів” здійснили перевірку першої п’ятірки виробників, які бажають використовувати майбутнє географічне зазначення “Гуцульська овеча бриндзя”. Про це повідомили AgriGator у прес-службі Проекту.

В ході перевірки експерти досліджували, дотримання виробниками затвердженої специфікації, норм санітарно-гігієнічних настанов та вимог до простежуваності, що покладені в основу плану контролю за географічним зазначенням.

Виробники отримали рекомендації і наразі активно готуються до завершального етапу контролю, а саме – перевірки зовнішнім контролючим органом “Органік стандарт”. Фахівці Проекту зазначають, що три рівні контролю – перший – з боку самого виробника, другий – з боку об’єднання виробників (асоціації) та третій – з боку незалежного зовнішнього (державного або приватного) контролюючого органу) у географічних зазначеннях є обов’язковими.

“Саме це дозволяє гарантувати споживачам найвищу якість традиційних продуктів”,- підкреслили у прес-службі.

AgriGator

Інфоіндустрія