Десикація ріпаку

Ріпак вже давно став однією з найпопулярніших сільськогосподарських культур в Україні. Але збирання врожаю цієї культури може ускладнювати низка факторів: забур’яненість посівів, нерівномірне достигання, полягання рослин, ураження ріпака хворобами (особливо гнилями), велика кількість опадів.
Для рівномірності достигання та зменшення вологості насінин, знищення багаторічних бур’янів, полегшення умов для роботи збиральних машин та зменшення втрат врожаю ріпака проводять десикацію. До того ж, десикація покращує якість насіння (схожість, масу 1000 насінин, силу росту) та зменшує вартість збирання врожаю.
Найоптимальнішими умовами для проведення десикації посівів ріпака є вологість насіння на рівні 30% (більше 70% посівів в цей період мають жовто-зелений відтінок), тобто приблизно за 10-14 днів до збирання врожаю. Щоправда, потрібно враховувати і погодні умови.
На протязі перших 6 годин після застосування опади можуть значно впливати на ефективність препарату.

Компанія Нертус пропонує такі препарати: Скорпіон та Скорпіон Форте.

Інфоіндустрія за матеріалами компанії “Нертус”

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry