До кінця сезону запаси цукру в ЄС зменшаться на половину

За прогнозом, до кінця поточного сезону 2016/17 МР в ЄС запаси цукру скоротяться більш ніж на 50%, так як виробництво збільшується, але залишається нижче середнього показника за 5 років. Про це повідомляє Reuters. Виробництво білого цукру оцінюється в 16,7 млн. тонн — на 12% вище від неврожайного 2015/16 МР, але кінцеві запаси цукру прогнозуються на рівні 0,9 млн. тонн, у порівнянні із 1,9 млн. тонн роком раніше та 3,9 млн. тонн в кінці 2014/15 МР.

Не дивлячись на збільшення виробництва, баланс на 2016/17 МР залишається жорстким. Комісія заявила, що опублікує свій перший прогноз на 2017/18 МР, перший сезон після скасування квоти, влітку, зазначивши при цьому, що посіви у Франції, ймовірно, збільшаться на 20%. Крім того, спостерігаються явні ознаки істотного збільшення обсягів виробництва (пост-квоти) в основних виробничих країнах-членах ЄС.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry