Ціновий індекс ФАО на цукор збільшився майже на 5%

Середнє значення Індексу ФАО цін на цукор у грудні склало 190,3 пункти, що на 8,7 пунктів (4,8%) вище рівня листопада, таким чином, зростання триває третій місяць поспіль.Причиною поточного стрімкого підйому міжнародних котирувань цукру стало збільшення цін на сиру нафту, що призвело до зростання виробництва біоетанолу з цукрової тростини в Бразилії і, відповідно, зниження виробництва цукру і скорочення його пропозиції на міжнародних ринках. Разом із тим, триваюче ослаблення обмінного курсу бразильського реалу до долара і поліпшення видів на урожай цукрової тростини в Індії притупили зростання цін. У цілому, за підсумками 2019 року, ціни на цукор зросли лише на 1,6%, у порівнянні з рівнем 2018 року, що пояснюється незначним скороченням як глобальної пропозиції, так і попиту.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry