Російський цукор не конкурентний на світовому ринку за ціною

Якщо в 2010-12 роках російські закупівельні ціни наближалися до світових, то в 2016 році вироблений в Росії цукор коштував на 27% вище імпортного. Про це повідомляє прес-служба ЦСР.Росія недостатньо використовує наявні експортні можливості АПК з метою підвищення прибутковості сільгоспвиробників, а також можливості імпорту дешевої продукції з метою зниження витрат споживачів продовольства. Такий висновок зробив Центр стратегічних розробок (ЦСР) Олексія Кудріна.

При зіставленні цін російських аграріїв на вироблену продукцію зі світовими цінами, експерти дійшли до висновку, що якщо російські зернові культури конкурентоспроможні на зовнішніх ринках, то цукор — ні.

Джерело: Укрцукор

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry