Кох розповідає, що в процесі очищення природного бурякового цукру його молекулярна структура змінюється, внаслідок чого цукор містить калорії. Під час метаболізму цукру в людському організмі останній бачить у цьому продукті тільки постачальника енергії.
Як розповіли дослідники, їм спала на думку ідея замінити один цукор іншим, так само як звичний для нас білий цукор замінюють стевією або іншими замінниками, які дають солодкий смак, але не містять калорій. Ілюстрацією може служити природний цукор – фруктоза (фруктовий цукор), що міститься, наприклад, в інжирі або родзинках. Під час обмінних процесів, що відбуваються під впливом ферментів, просторова структура його молекули зберігається, отже, енергія не виділяється.
Калорійність 1 г нового продукту, який виробники назвали “Аллулоза”, становить всього 0,2 ккал, тоді як звичного для нас цукру – 4 ккал, а оливкової олії – 9 ккал. Засновники стартапу розраховують, що європейські органи влади нададуть новому продукту статус “безкалорійного”.
Інфоіндустрія