В Україні постійно зростають ціни на свинину

У першому кварталі 2020 р. зростання цін на живих свиней перевищило 20% - з 40 до 50 грн. за 1 кг. До початку літа вартість свинини залишиться на нинішньому рівні. Так вважає голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, якого цитує прес-служба агрохолдингу.

Якщо в січні вартість кілограма живої свинини складала 40-42 грн., то вже в березні вона зросла більш ніж на 20% — до 50-52 грн.

За словами Сергія Касьянова, подорожчання живих свиней на першому етапі було пов’язано з сезонним підвищенням попиту на свинину. «Навесні в нашій країні традиційно збільшується попит на свинину. По-перше, в цей період наші люди відзначають цілий ряд свят, починаючи з Жіночого дня 8 березня, а, по-друге, весняне зростання споживання пов’язане з поліпшенням погоди: з появою весняного сонечка українці готують більше м’яса на свіжому повітрі », — коментує аграрій.

Згодом на підвищення цін вплинули санітарно-карантинні заходи, пов’язані з поширенням в Україні коронавірусу. «Карантин та санітарні обмеження призвели до ускладнення доставки вантажів та, зокрема, свинини в різні частини країни. Додайте до цього ажіотажний попит на м’ясо в період карантину. В умовах самоізоляції наші співвітчизники активно формують продовольчі запаси, закуповуючи продукти про запас», — пояснює Сергій Касьянов.

Однак, як вважає глава Ради директорів KSG Agro, в найближчій перспективі — до початку літа — не варто очікувати істотного зростання цін на живих свиней, оскільки подальше подорожчання обмежене купівельною спроможністю населення.

Свинокомплекс агрохолдингу KSG Agro, розташований в с. Нива Трудова (Апостолівський район, Дніпропетровська обл.), щорічно виробляє 10 тис. тонн свинини, що становить 50% від споживання жителів Дніпропетровського регіону.

Інфоіндустрія