Як сировари виживають під час війни

На молочній фермі та сироварні Натуральний Сир “Мукко” 1700 кіз, 500 корів та 1300 гектарів землі. Працівники кажуть, що їм пощастило знаходитись на Прикарпатті. Тому ферма в умовній безпеці. Але через через війну декілька співробітників одразу вступили до лав ЗСУ. Ті, хто залишився, пристосувались до нового ритму.
У перший день війни машина з продукцією Мукко була у столиці. Далі – простояла тиждень на півночі Києва. На щастя, вдалось зв’язатись із ЗСУ та віддати бус продукції на потреби армії. Далі теж старались бути корисними: те, що залишалось на Прикарпатті, віддали у військомати та школи, що приймали внутрішньо переміщених осіб.
Щоб убезпечити ферму від можливих наслідків, одразу ж зробили запас корму та палива на місяць. Далі – шукали нові точки постачання сирів. За час війни на фермі з’явились рогаті гості – до Мукко перевезли кіз, що були на фермах у зоні бойових дій на Сході. Тож тепер на фермі побільшало господарських клопотів.
Сироварня потихеньку пристосовується до ринку: виробляють більше сирів, на які є попит і зменшують виробництво дорожчої продукції. Наприклад, сиру з трюфелем. Поціновувачам сиру Мукко радить підтримувати місцеві сироварні, бо в Україні точно є багато хороших сирів, які ви ще не куштували.
Інфофндустрія
Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry