04.01.2017
В Україні виробляється два мільйони тонн фруктів, проте зберігальні потужності становлять всього 250 тисяч тонн. Для експорту ми маємо подбати не лише про сучасні технології зберігання, але й сортування і пакування. Про це в ексклюзивному коментарі ІА “Інфоіндустрія” розповів голова Асоціації “Укрсадпром” Дмитро Крошка.
“В Україні виробляється два мільйони тонн фруктів, проте зберігальні потужності становлять всього-на-всього 250 тисяч тонн, при цьому тільки 70 тисяч тонн цих обсягів забезпечені технологією регульованого газового середовища. Решта оснащені звичайним холодильним обладнанням, або й взагалі його не мають. Така ситуація впливає, в першу чергу, на тривалість зберігання, а тому навесні, коли починається потепління, більшість сховищ доводиться розкривати, а продукцію кудись дівати”, – сказав Дмитро Крошка.
В “Укрсадпромі” наголошують на важливості сортування і пакування продукції. “Але якщо ми хочемо завойовувати зовнішні ринки, то маємо подбати не лише про сучасні технології зберігання, але й сортування і пакування, все в комплексі. Бо нема сенсу в регульованому газовому середовищі, якщо ми не знаємо, як доставити продукцію свіжою і високоякісно, скажімо, в Індонезію чи Лівію, де торік відкрилися для нас нові ринки”, – вважає голова “Укрсадпром”.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: