Споживання м’яса в Україні наблизиться до мінімальної норми

Але збільшується поголів’я свиней та птиці в усіх категоріях господарств. У порівнянні з минулим роком кількість свиней зросла на 3%, а птиці – на 2,2%.

Про це повідомила начальник Управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Олена Дадус під час конференції м’ясної галузі України «MeatForum».

Вона відзначила, що поголів’я свиней та птиці більше зростає на сільськогосподарських підприємствах.

“Вітчизняні виробники тваринницької продукції практично повністю забезпечують внутрішній ринок продовольства та його переробну складову. Торік споживання м’яса в Україні на 1 особу склало 54,7 кг, при мінімальній нормі 52 кг. Прогноз споживання на 2024 рік складає 53,9 кг. Це за рахунок зменшення споживання яловичини. Проте, відбудеться зростання попиту населення на свинину та мʼясо птиці – як найбільш доступних видів м’яса”, – відзначила Олена Дадус.

За її словами, торік виробництво м’яса птиці зросло на 5,8% у порівнянні з минулим роком. Саме цей сегмент забезпечує і експортний попит на українську продукцію.  Виробництво свинини і яловичини дещо зменшилось, а його темп значно  уповільнився.

Слід зазначити, що за рахунок нарощування власного виробництва м’яса загальний обсяг імпорту м’яса зменшився і при цьому, спостерігається збільшення його експорту.

Найчастіше українську м’ясну продукцію купували Нідерланди, Саудівська Аравія, Словаччина, Китай, Азербайджан, Велика Британія, Грузія.

Україна ж здебільшого імпортувала м’ясну продукцію з Польщі, Іспанії, Франції, Нідерландів, Данії, Угорщини, Канади.

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry