26.09.2018
Про стан та перспективи галузі розповів генеральний директор Асоціації «Союз птахівників України» Карпенко Сергій Михайлович: «* За 2017 рік в с/г підприємствах вироблено найбільше м’яса бройлера 94,3%, м’яса індиків – 2,3%, м’яса качок – 0,18%, м’яса гусей – 0,1%, інші видів м’яса 3,2%. В 2017 році спостерігається зростання промислового виробництво м’яса бройлерів на 3,3% або на 30 000 тонн., а за 7 місяців 2018 року виробництво в с/г підприємствах зросло на 5,6%.
Було експортовано рекордну кількість м’яса птиці в 2017 році: 270 000 тонн. В 2018 році цей показник сягне позначки в 290 000 тонн. Поряд із збільшенням експорту спостерігається тенденція до збільшення імпорту в Україну м’яса птиці. В минулому році імпортовано 116 000 тонн, а в поточному очікується на рівня 130 000 тонн.
Протягом 2017 року в ЄС було експортовано 66,7 тис. тонн м’яса птиці і м’ясних продуктів. Україна займає 3-є місце серед всіх країн, які експортують в країни Європейського Союзу.
* Споживання яєць у 2017 році складало 247 штук на людину. У 2018 році прогнозується збільшення споживання яєць до 254 штук на людину».
Не менш цікавими виявилися доповіді про: «Сучасні підходи до законодавчого регулювання обігу ветеринарних препаратів, кормів і кормових добавок», «Першочергові завдання Держпродспоживслужби України в сфері ветеринарної медицини галузі.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: