Завдяки закупленим сучасним вакуум-апаратам вдасться значно збільшити ступінь вилучення цукру з сиропу. Циркулятори, передбачені їх конструкцією, примусово перемішуватимуть густу рідину. Зелена та біла патоки, утворені внаслідок фугування центрифугами, двічі проходитимуть повторну обробку, що дозволить уникнути втрат.
Обладнання, що їде з Європи, пройшло стартове робоче випробування на цукрозаводі м. Орадея (Румунія) та показало відмінні результати. Після доставки в Красилів та повноцінних монтажних робіт воно стане частиною лінії з виробництва білого золота краю.
Така реконструкція стала можливою завдяки згуртованим процесам цукрової галузі на Хмельниччині. Тріо цукрових заводів Групи компаній A’SPIK Group, об’єднавшись в мережу, збагачують один одного набутим досвідом та секретами ефективності.
Безумовним лідером з впровадження технологій є Старокостянтинівський завод, який використовує найсучасніші зразки обладнання та методики отримання солодкого продукту. Протягом останніх трьох років його наздоганяє Шепетівська цукроварня, адже з моменту входження до родини A’SPIK зазнала чималих змін на краще.
Красилівський завод, цьогоріч залучений до Групи компаній, також розпочав оновлення матеріально-технічної бази. І хоча сезон переробки солодкого кореня в 2020 році пройде повз підприємство, цей час раціонально буде використано на запровадження новацій.
Інфоіндустрія