Світові ціни на цукор продовжують знижуватися

Таку думку висловив аналітик ринку цукру S&P Global Platts (Kingsman) Даніель Ребело в ході першої конференції «Торгівля та експорт цукру 2018».«Світові ціни на цукор продовжують знижуватись внаслідок структурного надлишку, сповільнення споживання, спекулятивного продажу, стійкого долара та макроекономічного середовища. Окрім того, надлишок цукру в Азії та низький імпортний попит з боку Китаю випереджають скорочення виробництва в Бразилії, що відбувається через несприятливі погодні умови і високі ціни на етанол, порівняно з цукром», – пояснив Ребело.

За його словами, на наступний маркетинговий рік передбачається світовий профіцит.

«Після двох років дефіциту ми маємо два роки значного профіциту – близько 11,5 млн т в 2017/2018 та близько 11,8 млн т в 2018/2019 МР», – підсумував аналітик.

На ринку ЄС спостерігається збільшення експорту цукру вдвічі, порівняно з минулими роком в той час, коли імпорт зріс лише на 20%. Відтак, ЄС повернув собі статус нетто-експортера. Основні ринки збуту – Західна Африка та країни Середземномор’я.

Укрцукор

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry