В Україні в розпалі сезон заготівлі березового соку

Збір березового соку цієї весни лісівники Волині розпочали на початку березня. Про це повідомляють на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. У планах державних лісогосподарських підприємств – зібрати 550 тонн. Вже є – більше 300. Частина соку реалізовується сирцем, частина йде на переробку. А консервованим соком Волинь славиться далеко за межами області і навіть країни.

Волинь – єдина область, де при державних лісогосподарських підприємствах збереглися і працюють консервні цехи.

Переробкою березового соку займаються шість підприємств, які підпорядковуються Волинському обласному управління лісового та мисливського господарства, а саме: ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ», ДП «Колківське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ», ДП СЛАП «Любешівагроліс».

В асортименті – сік березовий з цукром, сік березовий з лимоном, сік березовий «Бадьорість», брезово-яблучний, березовий на м’яті, березово-журавлиний, березово-чорничний, сік березовий із шипшиною та ін.

Волинські лісівники не використовують хімії чи барвників при приготуванні соку. Найоригінальніші види продукції виготовляють на консервному цеху ДП «Цуманське ЛГ».

Серед чималого асортименту – органічний сік, який виготовляється на Волині за особливою рецептурою. Сік органік здобув популярність навіть серед населення Америки та Ізраїлю, де нині побутує культ здорового харчування.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry