Старокостянтинівський цукровий завод успішно пройшов щорічний міжнародний аудит якості продукції

Старокостянтинівський цукровий завод успішно пройшов щорічний міжнародний аудит на відповідність власної продукції вимогам системи менеджменту безпечності харчових продуктів FSSC 22000 версії 4.1. Про це повідомила компанія на своїй Фейсбук-сторінці. На думку експертів, наразі Food Safety System Certification є практично найвичерпнішою схемою управління безпечністю та якістю харчових продуктів у світі, адже об’єднує вимоги таких визнаних міжнародною спільнотою стандартів як ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 (PAS 220) та HACCP.В «A’SPIK GROUP» зазначають, що контроль за додержанням цукровиками норм сертифікації здійснюють уповноважені іноземні компанії. Для цього завод відвідують незалежні аудитори, які вивчають виробничий та технологічні процеси, ознайомлюються з результатами досліджень готової продукції.

Зокрема, цьогоріч на Старокостянтинівський цукровий завод завітали представники TÜV SÜD Management Service GmbH – німецького концерну зі 150-річною історією, що нині є світовим лідером у царині експертиз, випробувань та сертифікації.

«Контролери отримали повний доступ до протоколів досліджень та результатів аналізів, які доводять, що “солодкий продукт” з терен Хмельниччини не містить ГМО та жодних шкідливих домішок для життя і здоров’я людини. За результатами перевірки незалежні аудитори вчергове підтвердили відповідність цукру, виробленого у Старокостянтинові, найвищим міжнародним і європейським стандартам – схемі FSSC 22000 версії 4.1», — розповідає начальник відділу сертифікації «A’SPIK GROUP» Ольга Сторожук.

Таким чином корпорація постачає на ринок продукт повністю вільний від будь-яких небезпечних речовин, здатних викликати негативні наслідки для організму на кшталт алергічних реакцій.

«Сертифікація FSSC 22000 v.4.1 є для нас перепусткою до співпраці з клієнтами топ-рівня, для яких критичним є отримання продукції флагманської якості. Передусім це, звісно, великі європейські компанії, але і на внутрішньому ринку все частіше наші партнери вимагають, аби цукор відповідав найвищим міжнародним стандартам, що безумовно свідчить про зростаючу якість вітчизняної харчової промисловості. Саме тому Food Safety System Certification є нагальною вимогою часу, що доводить конкурентоспроможність, мінімізує ризики, а також засвідчує нашу турботу про здоров’я кінцевих споживачів в Україні та світі», — підсумовує заступник генерального директора «A’SPIK GROUP» з економічних питань Дмитро Панчук.

Укрцукор

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry