Переваги сертифікованої продукції

Сертифікація продукції в Україні є добровільною, проте вона дає низку переваг. За бажанням замовника органом з оцінки відповідності може бути проведена сертифікація партії продукції, а також сертифікація продукції, що виготовляється серійно. Не залежно від обраної схеми, обв’язково проводиться випробування зразків продукції, заявленої на сертифікацію.

Про це розказала Тетяна Захлюпенко, провідний інженер Органу з оцінки відповідності ДП “Миколаїв -стандртметрологія”, на конференції “Сертифікація в галузях рослинництва, бджільництва та переробки”, що відбулася 24 січня в Миколаєві за підтримки БФ “Ласка” та проекту UHBDP.
Фахівець розказала про переваги сертифікації:
підвищення конкурентоспроможності продукції, завоювання більшої довіри замовника;
можливість посилання на сертифікат відповідності і інформації, що надається на маркуванні, у супровідній та рекламній інформації;
можливість брати участь в тендері;
документальне підтвердження оцінки продукції третьою стороною.
“Раніше була сертифікація УкрСЕПРО, зараз її немає, тож якщо ви її бачите на маркуванні – це обман”, – додала Тетяна Захлюпенко.
Вона також наголосила, що згідно Закону про мед, мед для кондитерського виробництва – окремий продукт, на етикетці такого меду повинно бути назначено, що він призначений лише для продуктів з подальшою переробкою.
Сертифікація без вартості лабораторних досліджень на два роки коштує близько 10 тис грн, сертифікація партії – близько 4 тис грн.
ІА “Інфоіндустрія”
Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry