Для розвитку агро сектору потрібен постійний доступ до інновацій, – Висоцький

17 лютого відбувся III Business & Legal Agri Forum за організації газети «Юридическая практика». В рамках дискусійної панелі «Фінансування та інфраструктура агросектору» участь у заході взяв заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Крім того, до форуму долучились народні депутати, представники Верховного Суду, Ради бізнес-омбудсмена, Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України, Держгеокадастру, представники професійних асоціацій, юрисконсульти великих підприємств, партнери провідних юридичних компаній.

«Критично важливим для розвитку нашого аграрного сектору є постійний доступ до інновацій, ефективна інфраструктура, новітні технології, забезпечення продовольчої безпеки всередині країни і у світі, а також відкриття експортних ринків. Все це, а також повна трансформація системи державної підтримки АПК, закладено в Національну економічну стратегію до 2030 в її аграрній частині», – зазначив Тарас Висоцький.

Заступник Міністра наголосив, що відповідний законопроект про перезавантаження держпідтримки було підписано Президентом в кінці минулого року. Реалізація цього документу забезпечить повну прозорість та відкритість розподілу державної підтримки, обмеження величини державної підтримки на одного отримувача, щоб гарантувати, що тисячі фермерів зможуть нею скористатися.

Також Тарас Висоцький акцентував, що важливим для розвитку аграрної галузі є реалізація нашого експортного потенціалу.

«Багато було зроблено минулого року, робота продовжується, і ще більші амбіції стоять по відкриттю нових ринків на наступний період. Вже в найближчий рік можливо відкрити декілька десятків нових ринків, в тому числі через перезавантаження експортно-кредитного агентства», – відмітив Тарас Висоцький.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry