AGRI-Україна надали допомогу 15 тисячам аграріїв, допомога від США розширюється до $1,75 млрд

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розширює ініціативу AGRI-Україна, мобілізує майже $1,75 млрд за участі організацій-донорів та приватного сектору для підтримки українських сільгоспвиробників

Сьогодні USAID оголосило про розширення Ініціативи стійкості сільського господарства України (AGRI-Україна), залучивши з цією метою майже 1,75 мільярда доларів США додаткових інвестицій в аграрний сектор України від дев’яти нових партнерів з приватного сектору, міжнародних фінансових установ та інших донорів. Серед нових партнерів – Астарта, BEST Leasing, Креді Агріколь Банк, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC), Міжнародна фінансова корпорація (IFC), ІМК, OTP Bank, страхова компанія «Універсальна», а також Управління Державного департаменту США з вилучення та протидії озброєнням.

Завдяки цим новим партнерствам загальна сума, залучена в рамках ініціативи AGRI-Україна від липня 2022 року, перевищила 2,26 мільярда доларів США у формі інвестицій приватного сектору та партнерів. Це означає, що на кожен 1 долар США, інвестований Сполученими Штатами в ініціативу AGRI-Україна, USAID залучило приблизно 6,45 долара США від інших організацій-донорів та інвесторів з приватного сектору.

USAID та його партнери залишаються відданими підтримці сільськогосподарського сектору та експортного потенціалу України, щоб допомогти вирішити глобальну кризу продовольчої безпеки, загострену війною, яку розв’язала Росія.

За час від липня 2022 року AGRI-Україна вже допомогла понад 15 тисячам українських аграріїв (або 34% зареєстрованих сільгоспвиробників країни) отримати насіння, добрива, засоби захисту рослин та зберігання продукції, а також фінансові ресурси для виробництва с/г продукції. Ця підтримка допомогла зберегти та зібрати понад 5,5 мільйонів тонн зерна, що принесло понад 1 мільярд доларів доходу для української економіки.

Повідомляє USAID

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry